Menu

Sølv til U18 pigerne

image
28. juni 2020 kl. 16:02

U18 Pige Pokal finale.

Torsdag aften spillede vores U18 Piger pokal finale, i DBU’s U18 Pige Pokal turneringen.

Kampen var af DBU blevet lagt til afvikling i Vallensbæk Idrætscenter, hvilket bestyrelsen blev gjort opmærksom på, blot 3 dage før afvikling.

Ved godt teamwork og samarbejde med kommunen og Café Svanen, lykkedes det at skabe nogle rigtig flotte rammer om kampen, som endte med at trække ca. 400 tilskuere, hvilket var lige inden for rammerne af det af myndighedernes tilladte antal.

Vallensbæk Pigerne har været turneringens helt store overraskelse, da det normalt kun er de højst rangeret hold der når frem til en finale.

Vores piger spiller i det daglige i DBU Sjælland række 1, modsat modstanderen fra Brøndby IF, der ligger i toppen af den landsdækkende DBU U18 turneringen, hele to rækker over Vallensbæk.

Derfor var der nok heller ikke mange der havde turde spille på en Vallensbæk sejr, mod et hold med flere landsholds spillere på holdkortet, men chancen skulle da spilles.

De første 20 minutter forløb uden mål, trods et aggressivt Brøndby pres, men godt målmands spil af Maja Rossing Hansen, der til kampen var fløjet ind fra Bornholm, samt Vallensbæk’s bedste spiller på dagen, Stephani Lo Presti, gjorde at Brøndby ikke kom på tavlen.

Desværre blev Vallensbæk ramt af en alvorlig skade allerede i kampens start, og den uheldige spiller, Malia Kafton måtte udgå, og herefter var der kun to udskiftere til resten af kampen.

I den anden halvdel af 1. Halvleg lykkedes det Brøndby af få nedbrudt Vallensbæk’s defensiv og ved pausen var stillingen 3-0 til Brøndby.

Allerede fra starten af 2. Halvleg stod det dog klart at kræfterne var ved at være opbrugte hos Vallensbæk pigerne, og derfor blev det en ret ensidig forstilling, hvor Brøndby satte det ene angreb ind efter det andet, kun afbrudt af flere spil stop hvor der måtte behandling til for flere tilfælde af krampe hos vores piger.

Her var det tydeligt at der er forskel på at træne på elite niveau det meste af ugen, og hvad man gør normalt i almindelig fritids fodbold.

Ved slutfløjtet stod der da også hele 11-0 på tavlen.

Men det resultat skal vores Piger på ingen måde skamme sig over.

Alene det faktum at vi nåede helt frem til finalen og fik sat Vallensbæk på DBU landkortet, kan både Pigerne, trænerne og hele klubben være stolte af.

Der var da også overskud til smil og champagne efter kampen.

Der skal lyde et stort “tak for kampen” og tillykke med titlen til Brøndby’s dygtige piger, og et stort tak til de mange fremmødte, der skabte rammerne om en historisk dag i Vallensbæk fodbold.

Kampens spiller fra Vallensbæk IF blev Stephanie Lo Presti, som fik en gavekoft til UNISPORT sponsoret af klubben egne "fodboldstøtterne"

Hele holdet fik også et gavekort til Is à Bella, som de kan hygge sig med sammen i løbet af sommeren.

                                   

                                               Gavekort fra Is a Bella                            Kampens spiller