Nyt fra DBU Sjællands formand

06. april 2020 kl. 09:03

Kære formand

På lørdag skulle forårssæsonen have været sparket i gang for langt de fleste fodboldhold på Sjælland. Det kommer desværre ikke til at ske, da Danmark som bekendt er lukket helt ned for at mindske spredning af coronavirus. Derfor synes jeg, at det er på plads med en lille hilsen fra DBU Sjælland.

Det ser ellers helt perfekt ud. Græsset er grønt, solen har skinnet og alle rammer er optimale til en skøn sæsonstart. Spillere, dommere og trænere står på spring, som travheste i startboksene. Lige indtil coronavirusset kom i vejen.

Derfor var vi i DBU Sjælland sammen med vores kolleger i de andre lokalunioner og DBU, hurtige til at bakke op om regeringens nedlukning, og det er fra min stol fantastisk at se, hvordan I alle som klubber har vist samfundssind og bakket op på alle parametre – selvom det er hårdt.

Det er ligeledes en fornøjelse at se, hvordan kreativiteten vokser og der arrangeres virtuelle træninger, videoudfordringer, træningsprogrammer og meget mere på diverse sociale medier.  Skønt at se, hvordan afsavn konverteres til nye ideer, og hvordan I har skabt et virtuelt klubfællesskab.

I har i den grad vist vejen og virkelig levet op til at være ”en del af noget større” i denne corona-tid. Kæmpestor ros til jer alle for det.

Nu er det så tid til, at vi står sammen og holder fast, så vi kan få holdt de smittetal nede, og på den måde yder vores bidrag til, at regeringen i heldigste fald, kan påbegynde en gradvis åbning af samfundet efter påske.

Så selvom der kommer pres på, så hold fast. Hold klubberne lukket, hold banerne lukket, ingen træning, men fortsæt de gode virtuelle initiativer. Is i maven, så kommer der hurtigere en tid efter coronavirussen.

For os i DBU Sjælland har det også betydet rigtig mange ændringer. Personalet er, for det mestes vedkommende, hjemsendt, og vi kører med minimumsbemanding i et nødberedskab.

Men det betyder ikke, at vi ikke forbereder os på, hvad der kan være scenarierne i en ellers uvis fremtid. Vi vil gå rigtig langt for at gennemføre turneringerne, så alle sjællandske fodboldspillere, kan få indhentet det tabte og få stillet fodboldtrangen, når vi får lov.

Derfor har vi opstillet nogle mulige scenarier for turneringsafviklingen, som kan ses på vores hjemmeside herunder.

Scenarier for turnering og stævner i foråret

Når vi får lov til at starte, bliver det presset og med kort varsel. Forberedelsestiden bliver kort for jer, men det er et vilkår, som er ens for alle. Vi er klar når det sker, og vi håber, at I også her bakker fuldt op og er klar, når vi trykker på startknappen.

Vi ved, at I ude i klubberne får mange spørgsmål, som kan være svære at svare på. Et af de spørgsmål vi hører fra jer er omkring kontingent. Her har DIF en klar holdning, som vi er helt på linje med. Grundlæggende er man medlem af foreningen, og det er det, man betaler sit kontingent for. Det er ikke en hyldevare, som betales afhængigt af tilbuddene og om man bruger dem eller ej. Derfor er opfordringen klar til foreningerne, bibehold kontingentet uagtet at corona-krisen har sat fodbolden på pause. For nogle foreninger er det eksistensgrundlaget, der er på spil.

Vi hører også mange andre spørgsmål fra jer. Derfor har vi samlet en FAQ-side med spørgsmål og svar, som vi håber I benytter jer af, hvor der også er links til andre relevante sider:

dbusjaelland.dk/corona

Hvis i har nogle input hertil, så tøv ikke med at sende dem til Peter Otto Vest Hansen på peve@dbusjaelland.dk, da vi løbende opdaterer siden med ny viden.

Jeg håber, at I alle kommer godt igennem den kommende tid med godt helbred for jer selv, jeres mange frivillige og alle jeres medlemmer.

Jakob Koed
Formand for DBU Sjælland